![]() |
Kürt Köftesi Tarifi
Kürt Köftesi Yapılışı Mazemeleri
Kürt Köftesi (Van) 1 ölçü ince bulgur 1 ölçü pilavlık bulgur 2 adet patates Reyhan, pul biber,tuz 1 kase sarımsaklı yoğurt 1 çorba kaşığı salça 5 çorba kaşığı salça Kuru nane 2 ölçü kaynayan suya bulgurlar atılır. Yumuşayana kadar haşlanır. Soğuyunca baharatlar eklenir ve bütünleşene kadar yoğrulur. Sonra yarım parmak uzunluğunda köfteler yapılır. Tencereye 3 ölçü su konur. Kaynayınca kuşbaşı doğranmış patates atılır. Yumuşamaya başlayınca köfteler eklenir. Pişince servis tabağına aktarılır. Üzerine sırasıyla sarımsaklı yoğurt, kızdırılmış salçalı yağ ve kuru nane konur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.