Tavuklu Kiş Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Kiş TarifiTavuklu Kiş Tarifi Malzemeler : ■ 125 gr margarin■ 2 çorba kaşığı yoğurt ■ 1 adet yumurta ■ 1 paket kabartma tozu ■ Un ■Tuz Üstü için: ■ 2 adet tavuk (beyaz et) ■ 1 bardak doğranmış mantar ■ 1 çorba kaşığı margarin ■ 1 bardak rendelenmiş kaşar ■ 6 çorba kaşığı krema ■ 1 çorba kaşığı dereotu ■ 2 çorba kaşığı un ■ 1 çay bardağı süt ■ Tuz ■ Karabiber Tavukları haşlayıp, ufak parçalara ayırın Bir tavada, yağ ve mantarlarla birlikte 10 dakika pişirin Üzerine rendelenmiş kaşar, krema, dereotu, un, süt, tuz ve karabiberi ekleyin![]() Hamur için; margarini, yoğurdu, yumurtayı, kabartma tozunu ve tuzu karıştırın ![]() Aldığı kadar unu (yaklaşık 3-4 bardak) ilave edin 24 cm lik kelepçeli bir kalıba, kenarlarından 3 parmak yükselterek hamuru yerleştirin Boş olarak,10 dakika fırında pişirin Hazırladığınız tavuklu harcı üzerine döküp,tekrar fırına koyun Üzeri pembeleşene kadar pişirin
|
|
|
|