![]() |
Tavuklu Kiş Tarifi
Tavuklu Kiş Tarifi
Malzemeler : ■ 125 gr. margarin ■ 2 çorba kaşığı yoğurt ■ 1 adet yumurta ■ 1 paket kabartma tozu ■ Un ■Tuz Üstü için: ■ 2 adet tavuk (beyaz et) ■ 1 bardak doğranmış mantar ■ 1 çorba kaşığı margarin ■ 1 bardak rendelenmiş kaşar ■ 6 çorba kaşığı krema ■ 1 çorba kaşığı dereotu ■ 2 çorba kaşığı un ■ 1 çay bardağı süt ■ Tuz ■ Karabiber Tavukları haşlayıp, ufak parçalara ayırın. Bir tavada, yağ ve mantarlarla birlikte 10 dakika pişirin. Üzerine rendelenmiş kaşar, krema, dereotu, un, süt, tuz ve karabiberi ekleyin. Hamur için; margarini, yoğurdu, yumurtayı, kabartma tozunu ve tuzu karıştırın. Aldığı kadar unu (yaklaşık 3-4 bardak) ilave edin. 24 cm.lik kelepçeli bir kalıba, kenarlarından 3 parmak yükselterek hamuru yerleştirin. Boş olarak,10 dakika fırında pişirin.Hazırladığınız tavuklu harcı üzerine döküp, tekrar fırına koyun. Üzeri pembeleşene kadar pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.