Erdemir Kebabı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Erdemir Kebabı TarifiErdemir Kebabı Yapılışı Mazemeleri Erdemir Kebabı MALZEMELER 10ad 180-200gr piliç derili biftek 300gr ispanak 200gr kültür mantari 150gr rendelenmis havuç 50gr kuru sogan 50gr Yemeklik tereyag 2 ad yumurta sarisi 1 su bardagi süt 1 su bardagi rendelenmis kasar peyniri 1tatli kasigi karabiber 2dis sarimsak ve yeterince tuz ![]() ![]() YAPILIŞI Derili biftekler yikanip temizlenir iyice açilip dövülmesine özen gösterilir tuzlanip bir tarafta bekletlir ![]() Temizlenmis ispanaklar tereyainda havuç ve mantarla sote hazirlanir soteye sarimsak ve karabiberde eklendikten sonra biraz kavrulur ve sogumaya birakilir ![]() Derili biftekleri derisi tezgaha gelecek sekilde açilip serilir içine hazirladimiz soteden bir avuç yerlestirilir yuvarlak kalacak sekilde biftek kapatilir önceden yagladigimiz tepsiye tek sira seklinde dizilir![]() Üzerine hazirladigimiz süt, yumurta sarisi ve rendelenmis karisimindan firçamizla sürülür, önceden 180dereceye ayarladigimiz firina sürülüp rengi kizarincaya kadar pisirilir
|
|
|
|