ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Erdemir Kebabı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001552)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:10 AM

Erdemir Kebabı Tarifi
 
Erdemir Kebabı Yapılışı Mazemeleri

Erdemir Kebabı

MALZEMELER

10ad 180-200gr piliç derili biftek

300gr ispanak

200gr kültür mantari

150gr rendelenmis havuç

50gr kuru sogan

50gr Yemeklik tereyag

2 ad yumurta sarisi

1 su bardagi süt

1 su bardagi rendelenmis kasar peyniri

1tatli kasigi karabiber

2dis sarimsak

ve yeterince tuz..

YAPILIŞI

Derili biftekler yikanip temizlenir iyice açilip dövülmesine özen gösterilir tuzlanip bir tarafta bekletlir.

Temizlenmis ispanaklar tereyainda havuç ve mantarla sote hazirlanir soteye sarimsak ve karabiberde eklendikten sonra biraz kavrulur ve sogumaya birakilir.

Derili biftekleri derisi tezgaha gelecek sekilde açilip serilir içine hazirladimiz soteden bir avuç yerlestirilir.yuvarlak kalacak sekilde biftek kapatilir.önceden yagladigimiz tepsiye tek sira seklinde dizilir.

Üzerine hazirladigimiz süt, yumurta sarisi ve rendelenmis karisimindan firçamizla sürülür, önceden 180dereceye ayarladigimiz firina sürülüp rengi kizarincaya kadar pisirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.