Fırında Piliç Kızartması Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Piliç Kızartması TarifiFırında Piliç Kızartması Tarifi yaklaşık 1+1/2 kg Bakpi piliç 1/2 çay kaşığı tuz taze çekilmiş karabiber ya da tane karabiber 150 gr domates 4 adet sivribiber 60 gr (4 çorba kaşığı) margarin 150 gr (1 adet orta boy) havuç (kazınıp, iri doğranmış) 150 gr kereviz (ayıklanıp, iri doğranmış) 150 gr (1 iri) soğan (ayıklanıp, iri doğranmış) 250 ml (1 su bardağı) tavuk suyu Tuz Önce fırınınızı 200 °Cye getirip, ısıtın Bakpi pilici ütüleyip , tuzlayıp, biberleyin Domatesi pilicin karın boşluğuna yerleştirin Sivribiberi de en üstüne koyup, derin bir fırın tepsisine yerleştirin Fırına verin Margarini bir tavada kızdırın Havuç, kereviz, soğanı katıp, arasıra karıştırarak 3 dakika pişirin Tavuk suyunu katın ve yarı yarıya çektirin 15 dakika fırında pişirdikten sonra, pilici fırından çıkarıp tavuk suyu, sote edilmiş sebze karışımını üzerine dökün ve tekrar fırına sürerek 45 dakika daha pişirin Bakpi pilici fırından çıkarttıktan sonra pişme suyunu ince bir tel süzgeçten geçirip, Bakpi pilici önceden ısıtılmış servis tabağına aktarın Üzerine pişme suyunun yarısını dökün Kalan pişme suyunu bir sos kabında, sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|