ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Fırında Piliç Kızartması Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001390)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:37 AM

Fırında Piliç Kızartması Tarifi
 
Fırında Piliç Kızartması Tarifi

yaklaşık 1+1/2 kg Bakpi piliç

1/2 çay kaşığı tuz

taze çekilmiş karabiber ya da tane karabiber

150 gr domates

4 adet sivribiber

60 gr (4 çorba kaşığı) margarin

150 gr (1 adet orta boy) havuç (kazınıp, iri doğranmış)

150 gr kereviz (ayıklanıp, iri doğranmış)

150 gr (1 iri) soğan (ayıklanıp, iri doğranmış)

250 ml (1 su bardağı) tavuk suyu

Tuz

Önce fırınınızı 200 °Cye getirip, ısıtın.Bakpi pilici ütüleyip , tuzlayıp, biberleyin. Domatesi pilicin karın boşluğuna yerleştirin. Sivribiberi de en üstüne koyup, derin bir fırın tepsisine yerleştirin. Fırına verin.

Margarini bir tavada kızdırın. Havuç, kereviz, soğanı katıp, arasıra karıştırarak 3 dakika pişirin. Tavuk suyunu katın ve yarı yarıya çektirin.

15 dakika fırında pişirdikten sonra, pilici fırından çıkarıp tavuk suyu, sote edilmiş sebze karışımını üzerine dökün ve tekrar fırına sürerek 45 dakika daha pişirin.

Bakpi pilici fırından çıkarttıktan sonra pişme suyunu ince bir tel süzgeçten geçirip, Bakpi pilici önceden ısıtılmış servis tabağına aktarın. Üzerine pişme suyunun yarısını dökün. Kalan pişme suyunu bir sos kabında, sıcak olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.