Üçlü Kuzu Pirzola |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Üçlü Kuzu PirzolaÜçlü kuzu pirzola Nelere ihtiyacımız var? Yarım kafes kuzu pirzola 4-5 diş sarımsak 2 adet portakalın kabuğu 6-8 dal taze biberiye Nasıl yapıyoruz? Yarım kafes kuzu pirzolanın üç kalemini bir arada tutarak 4 parçaya kesin Sarımsakları ince kesip bıçak yardımıyla küçük küplere bölün 2 adet portakalın kabuğunu soyup ince doğradıktan sonra sarımsaklarla karıştırın Biberiyeleri saplarından ayırıp içine ekleyin (Böylece pirzolanın kemikli sırtına sürülebilir bir macun hazırlayın ) Pirzolalara bu karışımı sürüp 1 saat buzdolabında dinlendirin Kömür ateşinde pirzolaların bir yüzünü 6 dk diğer yüzünü 3 dk pişirin (Böylece et orta derecede pişmiş olacaktır ve çok pişirildiğinde kaybolan tatlı lezzeti yok olmayacaktır )
|
|
|
|