ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Üçlü Kuzu Pirzola (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001385)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:38 AM

Üçlü Kuzu Pirzola
 
Üçlü kuzu pirzola

Nelere ihtiyacımız var?

Yarım kafes kuzu pirzola

4-5 diş sarımsak

2 adet portakalın kabuğu

6-8 dal taze biberiye

Nasıl yapıyoruz?

Yarım kafes kuzu pirzolanın üç kalemini bir arada tutarak 4 parçaya kesin. Sarımsakları ince kesip bıçak yardımıyla küçük küplere bölün. 2 adet portakalın kabuğunu soyup ince doğradıktan sonra sarımsaklarla karıştırın. Biberiyeleri saplarından ayırıp içine ekleyin. (Böylece pirzolanın kemikli sırtına sürülebilir bir macun hazırlayın.) Pirzolalara bu karışımı sürüp 1 saat buzdolabında dinlendirin. Kömür ateşinde pirzolaların bir yüzünü 6 dk. diğer yüzünü 3 dk. pişirin. (Böylece et orta derecede pişmiş olacaktır ve çok pişirildiğinde kaybolan tatlı lezzeti yok olmayacaktır.)


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.