![]() |
Üçlü Kuzu Pirzola
Üçlü kuzu pirzola
Nelere ihtiyacımız var? Yarım kafes kuzu pirzola 4-5 diş sarımsak 2 adet portakalın kabuğu 6-8 dal taze biberiye Nasıl yapıyoruz? Yarım kafes kuzu pirzolanın üç kalemini bir arada tutarak 4 parçaya kesin. Sarımsakları ince kesip bıçak yardımıyla küçük küplere bölün. 2 adet portakalın kabuğunu soyup ince doğradıktan sonra sarımsaklarla karıştırın. Biberiyeleri saplarından ayırıp içine ekleyin. (Böylece pirzolanın kemikli sırtına sürülebilir bir macun hazırlayın.) Pirzolalara bu karışımı sürüp 1 saat buzdolabında dinlendirin. Kömür ateşinde pirzolaların bir yüzünü 6 dk. diğer yüzünü 3 dk. pişirin. (Böylece et orta derecede pişmiş olacaktır ve çok pişirildiğinde kaybolan tatlı lezzeti yok olmayacaktır.) |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.