![]() |
Hangi Aylarda Balık Lezzetlidir ? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hangi Aylarda Balık Lezzetlidir ?-- OCAK -- Uskumru, lüfer, palamut, istavrit lezzetini korur ![]() ![]() ![]() Tekir ve kırlangıç bolca avlanır ![]() ![]() -- ŞUBAT -- Bu ayda kalkan mevsimi baslar ![]() ![]() ![]() ![]() -- MART -- Kefal, levrek ve kalkanın en lezzetli zamanıdır ![]() ![]() ![]() Gümüş balığı fazlaca çıkmaya başlar ![]() Kofananın ızgarası olur ![]() ![]() -- NİSAN -- Kalkan yine başta gelir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gümüş balığı, kefal, mezgit, berlam, minakop, tekir ve barbunya cok tutulur ![]() ![]() lezzetlidir ![]() ![]() avlanır ve ucuzdur ![]() -- MAYIS -- Levrek, barbunya, dil balığı, tekir, kılıç ve iskorpit zevkle yenir ![]() Fazlaca çıktığından pazarlarda her gün bulmak mümkündür ![]() Uskumru, torik, palamut, hamsi ve istavrit yağını kaybetmiştir ![]() Kefal yine lezzetlidir ![]() -- HAZİRAN -- Bu ayda balıklar az tutulur ![]() olduklarından dağınık gezerler ![]() açısından verimsizdir ![]() ![]() ![]() -- TEMMUZ -- Sardalyanın mevsimi başlamıştır ![]() devam ettirir ![]() elverişlidir ![]() ![]() lezzetsizdir ve üretimi azdır ![]() -- AĞUSTOS -- Çingene palamutu mevsimini açar ![]() biraz daha iridir ![]() ![]() lezzetli zamanıdır ![]() ![]() Kolyozun tavası, pilakisi yapılır ![]() ![]() Kefal tavsiye edilmez ![]() -- EYLÜL -- Sardalye ve kılıç lezzetlidir ![]() ![]() elverişlidir ![]() ![]() ![]() -- EKİM -- Geçici balıkların, yazın Karadeniz'de beslenip, Marmara'ya göçe başladıkları aydır ![]() ![]() turfanda olarak kendisini gösterir ![]() ![]() İstavritte yağlanmıstır ![]() ![]() ![]() -- KASIM -- Uskumrunun en iyi zamanıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -- ARALIK -- Uskumru, lüfer, palamut ve torik yağlı olduklarından her türlü yemeği yapılır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|