10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Acı Çikolatalı Küpler Tarifi Tatlı Tarifi
Acı çikolatalı küpler tarifi

Deneyim: Zor
Süre: 120 dakika
Miktar: 32 adet
Kalori: 142
Yemek ID: 1226
Görüntülenme: 20
Eklenme Tarihi: 08 02 2009
Malzemeler:
Hamur için: 75 gr tereyağı, 75 gr bitter kuvertür, 75 gr toz şeker, 1 kahve fincanı un, 30 gr çekilmiş badem, 4 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu, tuz
Harç için: 100 gr sütlü kuvertür, 125 gr bitter kuvertür, 150 ml krema, 50 gr tereyağı, 30 gr kırmızı pul biber
Ayrıca: 100 gr bitter çikolata, 100 gr bitter kuvertür, 100 ml krema, 60 ml portakal suyu, 60 ml çikolata likörü, 50 gr sütlü çikolata, 40 gr bal, 25 gr tereyağı
Hazırlanışı
Hamur için: Yumurtaların beyaz ve aklarını ayırın, kuvertürü benmaride eriterek ılımaya bırakın
Yumurta sarılarını, 25 gr toz şekerle mikserde iyice çırpın Yumurta beyazlarını bir tutam tuz ile katı çırpın ve kalan toz şekeri ilave ederek bir kaç dakika daha çırpın
Yumurta sarılarına, önce erimiş olan kuvertürü, sonra yumurta beyazlarını ekleyin Un ve kabartma tozunu üzerine eleyin, bademleri de katarak dikkatlice karıştırın
Elde ettiğiniz hamuru, 30x20 cm lik, yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yayın 180 dereceye ayarlı ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 15 dk pişirin Tepsinin içinde soğumasını bekleyin
Harç için: 20 gr pul biberi havanda döverek, inceltin, kuvertürleri ince ince kıyın Kremayı pul biberle kaynatarak kuvertürlerin üzerine gezdirin Kuvertür eriyene kadar karıştırın ve soğumaya bırakın Tereyağını mikserde çırparak, artan pul biberle beraber karışıma ekleyin
Hamuru tepsiden çıkararak yatay olarak ikiye kesin, alt parçasını yeniden kağıt serili kalıba yerleştirin
Portakal suyu ve likörü karıştırarak, yarısı ile hamuru ıslatıp, biberli kuvertürü sürün Diğer hamuru üzerine kapatın, kalan likörlü karışımla ıslatın ve bir gece buzdolabında bekletin
Kuvertürü ince ince kıyın, krema, likör, bal ve tereyağını bir taşım kaynatın Tencereyi ateşten alarak kuvertüre ekleyin, eriyene kadar karıştırdıktan sonra başka bir kaba alarak soğumasını bekleyin
Hamuru kalıptan çıkarın, sıcak suya batırılmış bir bıçakla 4x4 cm lik karelere kesin, pasta ızgarasına yerleştirin Kuvertür karışımını yanlarından akacak şekilde karelerin üzerine paylaştırın Çikolatadan ince rulolar keserek karelerin üzerine serpin, sertleşmesi için buzdolabında bekletin Daha sonra yan yana kutuya yerleştirerek, serin ve kuru bir yerde 8-10 gün saklayın
|
|
|