![]() |
Fasulyeli Gulaş |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fasulyeli Gulaşiçindekiler 2 soğan 2 çorba kaşığı sıvıyağ 500 gr dana kuşbaşı 1 çorba kaşığı kırmızı toz biber 5 çorba kaşığı sirke Tuz Karabiber 1,5 lt et suyu 450 gr taze fasulye 500 gr patates 1 tatlı kaşığı kekik 4-5 çorba kaşığı süt kreması hazırlanışı Soğanı soyup ikiye böldükten sonra yarım ay halkalar halinde doğrayın ![]() Sıvıyağı büyük ve derin bir tencerede kızdırın ![]() ![]() İçine soğan ve kırmızı toz biberi ekleyin ![]() ![]() Et suyunu ekleyip, tencerenin kapağı kapalı olarak 70 dakika kadar pişirin ![]() Bu arada fasulyeyi ayıklayıp ikiye böldükten sonra tuzlu suda 8-10 dakika kadar haşlayın ![]() ![]() Patatesin kabuklarını soyup yıkadıktan sonra büyüklüğe göre dörde veya altıya bölün ![]() Etin pişme süresinin son 20 dakikasında patatesi kekikle birlikte ilave edin ![]() Pişme süresinin son 10 dakikasında fasulyeyi de ekleyin ![]() ![]() Gulaş piştikten sonra süt kremasını ekleyip bir kaç dakika dinlendirin ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|