Fasulyeli Gulaş

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fasulyeli Gulaş




içindekiler

2 soğan

2 çorba kaşığı sıvıyağ

500 gr dana kuşbaşı

1 çorba kaşığı kırmızı toz biber

5 çorba kaşığı sirke

Tuz

Karabiber

1,5 lt et suyu

450 gr taze fasulye

500 gr patates

1 tatlı kaşığı kekik

4-5 çorba kaşığı süt kreması

hazırlanışı

Soğanı soyup ikiye böldükten sonra yarım ay halkalar halinde doğrayın

Sıvıyağı büyük ve derin bir tencerede kızdırın Eti kızgın yağda sürekli karıştırarak iyice kavurun

İçine soğan ve kırmızı toz biberi ekleyin Siraaai ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın

Et suyunu ekleyip, tencerenin kapağı kapalı olarak 70 dakika kadar pişirin

Bu arada fasulyeyi ayıklayıp ikiye böldükten sonra tuzlu suda 8-10 dakika kadar haşlayın Ardından durulayıp suyunu süzün

Patatesin kabuklarını soyup yıkadıktan sonra büyüklüğe göre dörde veya altıya bölün

Etin pişme süresinin son 20 dakikasında patatesi kekikle birlikte ilave edin

Pişme süresinin son 10 dakikasında fasulyeyi de ekleyin Tekrar tuz ve karabiberle tatlandırın

Gulaş piştikten sonra süt kremasını ekleyip bir kaç dakika dinlendirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.