ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fasulyeli Gulaş (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=709298)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 01:13 AM

Fasulyeli Gulaş
 

içindekiler

2 soğan

2 çorba kaşığı sıvıyağ

500 gr dana kuşbaşı

1 çorba kaşığı kırmızı toz biber

5 çorba kaşığı sirke

Tuz

Karabiber

1,5 lt et suyu

450 gr taze fasulye

500 gr patates

1 tatlı kaşığı kekik

4-5 çorba kaşığı süt kreması

hazırlanışı

Soğanı soyup ikiye böldükten sonra yarım ay halkalar halinde doğrayın.

Sıvıyağı büyük ve derin bir tencerede kızdırın. Eti kızgın yağda sürekli karıştırarak iyice kavurun.

İçine soğan ve kırmızı toz biberi ekleyin. Siraaai ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın.

Et suyunu ekleyip, tencerenin kapağı kapalı olarak 70 dakika kadar pişirin.

Bu arada fasulyeyi ayıklayıp ikiye böldükten sonra tuzlu suda 8-10 dakika kadar haşlayın. Ardından durulayıp suyunu süzün.

Patatesin kabuklarını soyup yıkadıktan sonra büyüklüğe göre dörde veya altıya bölün.

Etin pişme süresinin son 20 dakikasında patatesi kekikle birlikte ilave edin.

Pişme süresinin son 10 dakikasında fasulyeyi de ekleyin. Tekrar tuz ve karabiberle tatlandırın.

Gulaş piştikten sonra süt kremasını ekleyip bir kaç dakika dinlendirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.