![]() |
Taş Kadayıf Tarifi - Taş Kadayıf Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Taş Kadayıf Tarifi - Taş Kadayıf YapılışıTaş Kadayıf Tarifi - Taş Kadayıf Yapılışı - Taş Kadayıf Nasıl Yapılır? Malzemeler : 500 gr yassı kadayıf 300 gr dövülmüş ceviz ya da fıstık 2 çorba kaşığı toz şeker Kızartmak için yeterince sıvı yağ Üzeri için arzuya göre hindistan cevizi fıstık 3 su bardağı su 2 su bardağı şeker Yarım limon suyu Hazırlanışı: 1-Kadayıfların aralarına birer tatlı kaşığı ceviz ve çay kaşığının ucuyla biraz da tozşeker konulur ve yarım ay şekli verilecek şekilde ve kenarları parmak uçlarıyla hafifçe bastırılarak yapıştırılır ![]() 2- Bir taraftan da şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır ![]() 3- Hazırlanan taş kadayıflar kızgın yağda kızartılır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|