Yap.yapma... |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Yap.yapma...YAP, YAPMA ![]() ![]() ![]() Genç Yöneticiler! Aşağıdaki öğütlerim kulağınıza küpe olsun ![]() 1 Eşinizi iyi seçin İş hayatınızda başarılı olmanın birinci şartı düzgün bir aile hayatınızın olmasıdır ![]() 2 Sosyal hayatınızı genişletin Ne bildiğiniz değil, kimi tanıdığınız daha önemlidir ![]() 3 Spor yapın Sağlam vücudun performansı ve kondisyonu her zaman daha yüksektir ![]() 4 Kendinize hedef belirleyin Hedefinize ulaşmak için plan yapın Planınızın programını yapın ve bu programa göre çalışıp hedefinize adım adım yaklaşın ![]() 5 Ekip çalışmasına inanın Unutmayın, kimse tek başına maç kazanamaz![]() 6 Ekibinizde çalışanlara güvenin Onlara yetki verin ve denetleyin![]() 7 Kendinizi güncel tutun Günün gelişen değerlerinden muhakkak haberdar olun ![]() 8 Sizinle çalışanların fikirlerine önem verin Mutlaka motive edin ve mutlaka ödüllendirin ![]() 9 İşinizi mesai saatleri içinde bitirmeye gayret edin ve kendinize zaman ayırın ![]() 10 Sabırlı olun İş hayatı uzun bir maratondur Kaybettiğiniz kısa mesafeli yarışların bütünün küçük bir parçası olduğunu hatırlayın ![]() 11 “Ahi Ahlakı” nın 124 kuralının bazılarını sizlerel paylaşmak istiyorum:a İyi huylu ve güzel ahlaklı olmak![]() b İşinde ve hayatında doğru,güvenilir olmak![]() c Ah dinde, sözünde ve sevgisinde vefalı olmak![]() d Sözünü bilmek, sözünde durmak![]() e Hizmette ve vermede ayırım yapmamak![]() f Yaptığı, iylikten karşılık beklememek![]() g Güler yüzlü olmak Tatlı dilli olmak![]() h Hataları yüzüne vurmamak Hiç kimseyi azarlamamak![]() ı Dostluğa önem vermek![]() i Kötülük edenlere iylikte bulunmak![]() j Tevazu sahibi olmak Komşularına iyilik etmek![]() k Dedikoduyu terk etmek Anaya ve ataya hizmet etmek![]() l İnsanların işlerini içten, gönülden, güleryüzle yapmak![]() m Başkasının malına hıyanet etmemek![]() n Sabır ehli olmak Cömert, ikram ve kerem sahibi olmak![]() o Daima hakkı kullanmak Öfkesine hakim olmak![]() ö Suçluya yumuşak davranmak Sır saklamak![]() p İçi, dışı, özü, sözü bir olmak Kötü sözden, sakınmak![]() r Hizmetindekileri korumak ve gözetlemek
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|