![]() |
Yap.yapma...
YAP, YAPMA...
Genç Yöneticiler! Aşağıdaki öğütlerim kulağınıza küpe olsun. 1.Eşinizi iyi seçin. İş hayatınızda başarılı olmanın birinci şartı düzgün bir aile hayatınızın olmasıdır. 2.Sosyal hayatınızı genişletin. Ne bildiğiniz değil, kimi tanıdığınız daha önemlidir. 3.Spor yapın. Sağlam vücudun performansı ve kondisyonu her zaman daha yüksektir. 4.Kendinize hedef belirleyin. Hedefinize ulaşmak için plan yapın. Planınızın programını yapın ve bu programa göre çalışıp hedefinize adım adım yaklaşın. 5.Ekip çalışmasına inanın. Unutmayın, kimse tek başına maç kazanamaz. 6.Ekibinizde çalışanlara güvenin. Onlara yetki verin ve denetleyin. 7.Kendinizi güncel tutun. Günün gelişen değerlerinden muhakkak haberdar olun. 8.Sizinle çalışanların fikirlerine önem verin. Mutlaka motive edin ve mutlaka ödüllendirin. 9.İşinizi mesai saatleri içinde bitirmeye gayret edin ve kendinize zaman ayırın. 10.Sabırlı olun. İş hayatı uzun bir maratondur. Kaybettiğiniz kısa mesafeli yarışların bütünün küçük bir parçası olduğunu hatırlayın. 11.“Ahi Ahlakı” nın 124 kuralının bazılarını sizlerel paylaşmak istiyorum: a.İyi huylu ve güzel ahlaklı olmak. b.İşinde ve hayatında doğru,güvenilir olmak. c.Ah dinde, sözünde ve sevgisinde vefalı olmak. d.Sözünü bilmek, sözünde durmak. e.Hizmette ve vermede ayırım yapmamak. f.Yaptığı, iylikten karşılık beklememek. g.Güler yüzlü olmak. Tatlı dilli olmak. h.Hataları yüzüne vurmamak. Hiç kimseyi azarlamamak. ı.Dostluğa önem vermek. i.Kötülük edenlere iylikte bulunmak. j.Tevazu sahibi olmak. Komşularına iyilik etmek. k.Dedikoduyu terk etmek. Anaya ve ataya hizmet etmek. l.İnsanların işlerini içten, gönülden, güleryüzle yapmak. m.Başkasının malına hıyanet etmemek. n.Sabır ehli olmak. Cömert, ikram ve kerem sahibi olmak. o.Daima hakkı kullanmak. Öfkesine hakim olmak. ö.Suçluya yumuşak davranmak. Sır saklamak. p.İçi, dışı, özü, sözü bir olmak. Kötü sözden, sakınmak. r.Hizmetindekileri korumak ve gözetlemek. |