Patlican Burger

Eski 05-26-2008   #1
Equinox

Patlican Burger

PATLICAN BURGER;

Malzemeler;
15 kilo bostan patlıcanı,
1 kilo köftelik kıyma, 1 paket Knor köfte harcı, 1 demet maydanoz, 2 yemek kaşığı biber salçası, Sıvı yağ-tuz Üzeri için kaşar dilimleri

Yapılışı;

Bostan patlıcanlarını alacalı soyup,2 parmak kalınlığında halka halka doğrayın Patlıcanların üzerine tuz serpip,acısını gidermek için 10-15 dakika bekletin
Kıymayı,köfte harcı,incecik doğradığınız maydanozlar ve üzerinde yazan su miktarı ile yoğurun Patlıcanları yıkayıp,tepsiye dizin
Üzerlerine 1 çay kaşığı toz şeker serpin
Yoğurduğunuz köfteleri,patlıcanların büyüklüğüne göre yuvarlak olarak şekillendirip,patlıcanların üzerine yerleştirin
Biber salçasını,1 çay bardağı sıvı yağ,tuz ve su ile iyice karıştırıp,köftelerin üzerinden dökün
Önceden ısıttığınız sıcak fırında köfteler kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkan yemeğin üzerine kalın kesilmiş,kaşar dilimleri yerleştirin
Servis yaparken,salçalı suyundan eklemeyi unutmayın

Cevap : Patlican Burger

Eski 05-26-2008   #2
[KAPLAN]

Böyle güzel yemekleri gördükçe, bu bölüme yeni bir kural koymayı düşünmeye başladım Acaba tarifi koyan kişiden, bir de yemeğin yapılmışını rica etsek nasıl olur diye düşünüyorum :)

Tarif için teşekkürler Sevgili Equinox Biraz ağır bir yemek, ama güzel görünüyor Kaşar peynirinin misafir edildiği yemekleri genellikle severim

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 05-26-2008   #3
su perisi

Alıntı:
[KAPLAN] tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Böyle güzel yemekleri gördükçe, bu bölüme yeni bir kural koymayı düşünmeye başladım Acaba tarifi koyan kişiden, bir de yemeğin yapılmışını rica etsek nasıl olur diye düşünüyorum :)

Tarif için teşekkürler Sevgili Equinox Biraz ağır bir yemek, ama güzel görünüyor Kaşar peynirinin misafir edildiği yemekleri genellikle severim

Kaplana aynen katılıyorum Şuan işyerinde karnımız aç ne diyim yaniiiSüppeerrrrr Karnımda ziller çalarken bu yapılırmı Elinize sağlık

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 05-26-2008   #4
sudenaz

ayy bayıldım valla yah aç aç tamda:D arkadaşlara katılıyorum paylaşım için tşkler
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 05-26-2008   #5
Şengül Şirin

patlıcan yemeklerini çok severimharika bir yemek kesinlikle yapacağımemeğine sağlık
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 05-27-2008   #6
Equinox

Olur tabi niçin olmasın yemeğin tarifini klip halinde yükleriz:sm_wink:

İlgi gösteren herkese teşekkür ederim

Eski 05-28-2008   #7
jasmine

emeğine sağlık

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com