Şam Tatlısı,Şam Tatlısı Yapılışı Ve Hazırlanışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şam Tatlısı,Şam Tatlısı Yapılışı Ve HazırlanışıŞam TatLısı,Şam TatLısı Yapılışı ve Hazırlanışı un2,5 su b irmik1 su b tozşeker1 su b yoğurt1çay b zeytinyağyarım çay b pekmezyarım çay b süt1 çorba k kabartma tozuvanilya limon kabuğu üzeri için: badem şerbeti için: 2 su b su2 su b tozşekerlimon suyu HAZIRLANIŞI: Karıştırma kabına önce sıvıları yanı yoğurt, zeytinyağı,süt ve pekmezi alalım ![]() karıştırdıktan sonra üzerine unu,irmiği,kabartma tozu ,şeker ve vanilyayı ekleyelim ![]() limonun kabuğunu rendeleyelim ![]() hamuru iyice karıştırıp fırın kabına yayıp üzerini düzeltelim ![]() ortadan ikiye bölünmüş bademleri dekoratif bir şekilde üzerine batıralım ![]() 170 derecede pişirip ılındıktan sonra ılık şerbeti üzerine dökelim yarım saat dinlendikten sonra karelere kesip servis yapalım ![]() kıvamıyla lezzeti ile nefis bir tatlı
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|