Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sultan, tarifi, tatlısı, vejetaryen, yapılışı

Vejetaryen Sultan Tatlısı Tarifi / Vejetaryen Sultan Tatlısı Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vejetaryen Sultan Tatlısı Tarifi / Vejetaryen Sultan Tatlısı Yapılışı



Vejetaryen Sultan Tatlısı Tarifi / Vejetaryen Sultan Tatlısı Yapılışı

1/2 kg kuru Türk kayısısı
1 bardak su
1 bardak şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 bardak kremşanti veya kaymak

Kayısıları yıkayıp şeker ve limon suyu ile yumuşayana kadar kaynatın
İyice piştiklerinde yarım bardaklık kalın bir şurup kalmalı tencerede
Kayısıları alıp, içlerini kaymak veya iyice çırpılmış kremşanti ile doldurun ve dolaba koyun
İsterseniz kek dilimlerinin üstüne koyarak veya kendi başına öylece servis yapın
Bu tatlı Türk sultanlarının kahvaltıda veya öğün aralarında yedikleri tatlıdır


Vejetaryan Türk Mutfağı
Kültür ve Turizm Bakanlığı

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.