Nohutlu Gürcü Çorbasi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nohutlu Gürcü ÇorbasiNohutlu Gürcü Çorbası MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 45 dk Kaç Kişilik 8Yöntem 1 Su bardağı nohut 6-8 Su bardağı tavuk suyu 1 Kahve fincanı pirinç 1 Adet orta boy soğan 1 Çay ufak doğranmış tavuk eti Yarım çay kaşığı safran 4 Çorba kaşığı sıvıyağ Tuz, karabiber Terbiyesi için : 1 Adet yumurta sarısı Yarım limon suyu Nohudun pişme süresi yaklaşık 1-1 5 saat Hazırlanışı [*]Ertesi gün suyunu değiştirip, nohutlar yumuşayana dek yaklaşık 1-1 5 saat kadar pişirin [*]Suyunu süzüp bekletin [*]Tavuk suyunu tencereye alıp yıkanmış pirinç, ortadan bölünmüş soğan, tavuk eti, yağ, tuz, karabiber ve safranı ekleyin [*]Tavuk etleri ve pirinç yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin [*]Nohutları ilave edin [*]Bu arada yumurta sarısı ve limon suyunu ayrı bir kasede çırpın [*]Hazırladığınız terbiyeyi pişmekte olan çorbaya azar azar dökerek ve karıştırarak ilave edin [*]Çorbayı sıcak olarak kaselere paylaştırıp dilerseniz üzerini maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz [/list]
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|