Patates Rosto

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patates Rosto






Patates Rosto


Malzemeler
  • 10 adet patates
  • yarım kg kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye(haşlanmış)
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • karabiber
Kıyma yerine kırmızı et,tavuk,hindi etide kullanablirsiniz

Yapılışı

Pateteslerin kabuklarını soyarak az suda iyice pişirinPatateslerle birlikte havuçalarıda haşlayınPatatesler piştikten sonra içerisine tuz,1 su bardağı kaşar peyniri ve tereyağınıda ilave ederek püre haline getirinKıyma ile doğramış olduğunuz soğanları,tuz ilave ederek güzelce yoğurunPatetes püresini tezgahın üzerine bir parmak kalınlığında yayın,kıymayıda silindir şeklinde pürenin tam ortasına yerleştirinKenarlarına küp küp doğranmış havuçları ve bezleyeleri yerleştirerek püreyi rulo olarak sarınÖnceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dk pişirinPişmesine yakın rendelenmiş 1 su bardağı kaşar peynirini rostonun üzerine serpin ve 5-10 dkpeynirler kızarana kadar fırında bekletinSıcak olarak servis yapın

Afiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.