Karalahana Çorbası - Karadeniz |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karalahana Çorbası - KaradenizPANCAR (KARA LAHANA) ÇORBASI ![]() Malzeme:
İnce ince doğranır [*]Bir tencerede yağ eritilir İncecik doğranmış soğanlar bu yağda pembeleşinceye kadar kavrulur [*]Üzerine malzemenin miktarına göre su ilave edilir [*]Pancarın yeşil rengini koruması için kaynayan suya önce tuz atılır [*]Sonra doğranmış pancar ile önceden haşlanmış fasulye katılır (Fasulye yerine mevsimine göre ve ailenin ekonomik durumuna göre posulmısır yarmasıbulgurpirinçte katılabilir )[*]Birlikte epeyce kaynadıktan sonra elenmiş mısır unu bir elle kaynayan yemeğin içine azar azar dökülür [*]Diğre elle tahta kaşıkla topraklanmaması için devamlı karıştırılır [*]Yemek ocaktan indirilmeye yakın bir parça biber ilave edilir [*]Arzuya göre iç yağı bir tavada yakılarak yemeğin üzerine gezdirilir [*]Daha sonra servis yapılır |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|