Prof. Dr. Sinsi |
08-04-2012 03:12 AM |
Karalahana Çorbası - Karadeniz
PANCAR (KARA LAHANA) ÇORBASI
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzeme: - 1 bağ pancar
- 1 baş soğan
- 1 tane acı biber
- 2 kaşık yağ
- Yeterli kadar tuz
Yapılışı:[*] Pancar temizlenip yıkanır.İnce ince doğranır.[*] Bir tencerede yağ eritilir.İncecik doğranmış soğanlar bu yağda pembeleşinceye kadar kavrulur.[*] Üzerine malzemenin miktarına göre su ilave edilir.[*] Pancarın yeşil rengini koruması için kaynayan suya önce tuz atılır.[*] Sonra doğranmış pancar ile önceden haşlanmış fasulye katılır. (Fasulye yerine mevsimine göre ve ailenin ekonomik durumuna göre posulmısır yarmasıbulgurpirinçte katılabilir.)[*] Birlikte epeyce kaynadıktan sonra elenmiş mısır unu bir elle kaynayan yemeğin içine azar azar dökülür.[*] Diğre elle tahta kaşıkla topraklanmaması için devamlı karıştırılır.[*] Yemek ocaktan indirilmeye yakın bir parça biber ilave edilir.[*] Arzuya göre iç yağı bir tavada yakılarak yemeğin üzerine gezdirilir.[*] Daha sonra servis yapılır.
|