Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
lezzetli, tavuk, tenekede, usulu, yemedinizpiknik

Tenekede Tavuk - Böyle Lezzetli Tavuk Yemediniz-Piknik Usulu

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tenekede Tavuk - Böyle Lezzetli Tavuk Yemediniz-Piknik Usulu



Bugün size değişik bir tavuk pişirme tekniği anlatayım

Piknikte arkadaş yaptı bize Bildiğimiz tenekenin içinde tavuk pişirdi






Resimdeki gibi, bir tenekenin içinde pişiyor Tavukları demir sopalara geçirip, toprağa sapladıktan sonra, üzerine teneke kapatılıp, kenarları toprakla besleniyor Üzerinede taş konuyor Hiç hava almıyor böylece Kenarlarına ateş yakılıyor ve pişmeye bırakılıyor Tavuğun içine de patates dilimleri, biber ve domates konuyor







Teneke kaldırıldıktan sonra böyle bir görüntüsü oluyor



Bu da şişten çıkmış hali






Pikniğe giden herkese tavsiye ediyorum Müthiş lezzetli




Başka Bir Tarif


İznik'te göle karşı, nefisss "Tavuk Kapama"


Önceki yazımda, Bodrum dönüşü İznik'e uğradığımızı yazmıştım Nefis bir lezzet ve enteresan bir pişirme yöntemiyle karşılaştığımızdan bahsetmiştim Daha önceleri methini duymuş olsam da, ilk kez tattım ve de bayıldım Bilmediğim bu pişirme yöntemiyle, kuyu tandırı aratmayan bir lezzet ve yumuşaklıkta olan tavuklar, adeta kemiklerinden dağılırcasına piştiler Hem de sadece 40 dk da Biz tavuk kapamalarımızı, İznik Gölü kıyısında, nefis bir manzaraya karşı pişirdik ve yedik Yapılışını sizler için aşama aşama görüntüledim







Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi 30-40 cm uzunluğundaki tahta kazıkları iyice toprağa saplayın Çok titizseniz, tavukları yerleştirmeden önce kazıkları folyo ile sarabilirsiniz







Bir saat öncesinden, kekik, kırmızı pul biber ve ayçiçek yağı ile marine ettiğiniz bütün tavuğu, şekildeki gibi kazığın üzerine oturtun






Ağzı tatamen açılmış 18 ltlik, gıda maddeleri için kullanılan temiz bir tenekeyi, tavuğun üzerine kapatın Hava almaması için etrafını kum ya da toprakla örtün







Dört bir yanına ince odunlar yerleştirin Üzerine biraz çalı çırpı ekleyip, tutuşturmak için de biraz alkol dökün ve ateşleyin Tavuğun büyüklüğüne göre, ama en fazla 45 dk hiç açmadan bekleyin Zaman dolunca, seri hareket ederek önce, ateşleri tenekeden uzaklaştırın ve kalın bir bez yardımı ile tenekeyi yavaşça kaldırın Nar gibi kızaran tavuğunuzu kazıktan çıkarabilirsiniz







İşte bizleri bu lezzetle tanıştıran ve artık tavuk kapamanın kompedanı olan Sevgili Fatma Sizler bu manzarayı bulabilir misiniz bilmiyorum ama, bu yöntem için uygun yeri bulduğunuz anda mutlaka deneyin derimTeşekkürler Fatma, ellerine sağlık


Alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.