![]() |
Şarap Soslu Ahtapot - By Lodos |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şarap Soslu Ahtapot - By Lodos![]() Malzemeler
Ahtapotumuzu mümkünse deniz suyuna batırıp çıkartıyoruz ![]() 15 dakika beklettiğimiz ahtapotu tencereye yerleştiriyoruz ![]() İçerisine bir kadeh şarap ve bir fincan zeytinyağını ekleyip kapağı kapatıyoruz ![]() 5 dakika sonra ocağı yakıyoruz ![]() ![]() Önce sulanacak olan ahtapotumuz daha sonra yavaş yavaş suyunu çekecektir ![]() Bu işlem 1 saatten fazla sürebilir ![]() Suyunu çektikten sonra tencerenin dibinde koyu bir harç kalacak biraz ondan ayırıyoruz ![]() Ahtapotumuz pişince üzerindeki siyah kabuğu nazikçe temizliyoruz ![]() Servis tabağına koyuyorz ![]() Zeytinyağı,kekik,sirke,limon ve karabiberle hazırladığımız sosa tencereden ayırdığımız koyu harçtan bir kaşık ekleyip karıştırıyoruz ![]() Sosumuzu ahtapotumuzun üzerine döktükten sonra Rakı ile servis ediyoruz ![]() Afiyet Olsun %100 bana aittir ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|