![]() |
Şarap Soslu Ahtapot - By Lodos
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler
Ahtapotumuzu mümkünse deniz suyuna batırıp çıkartıyoruz. 15 dakika beklettiğimiz ahtapotu tencereye yerleştiriyoruz. İçerisine bir kadeh şarap ve bir fincan zeytinyağını ekleyip kapağı kapatıyoruz. 5 dakika sonra ocağı yakıyoruz.Hafif ateşte pişirmeye bırakıyoruz. Önce sulanacak olan ahtapotumuz daha sonra yavaş yavaş suyunu çekecektir. Bu işlem 1 saatten fazla sürebilir. Suyunu çektikten sonra tencerenin dibinde koyu bir harç kalacak biraz ondan ayırıyoruz. Ahtapotumuz pişince üzerindeki siyah kabuğu nazikçe temizliyoruz. Servis tabağına koyuyorz. Zeytinyağı,kekik,sirke,limon ve karabiberle hazırladığımız sosa tencereden ayırdığımız koyu harçtan bir kaşık ekleyip karıştırıyoruz. Sosumuzu ahtapotumuzun üzerine döktükten sonra Rakı ile servis ediyoruz. Afiyet Olsun %100 bana aittir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.