Kat Kat Tatluş..... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kat Kat Tatluş.....MALZEMELER: 300 gr tel kadayıf1 su b cevizyarım çay b sıvıyağmuhallebisi için: 1 lt süt1 su b toz şeker2 çorba k nişasta2 çorba k pirinç unu1 yumurta sarısı 1 p vanilyaşerbeti için: 2 su b toz şeker1 su b su1 dilim limon üzeri için: krem şanti hindistan cevizi tarçın HAZIRLANIŞI: İlk olarak tatlının şerbeti hazırlanır ve 3-4 dk kaynatılarak ocaktan alınır daha sonra kadayıflar ince ince doğranarak karıştırma kabına alınır üzerine sıvıyağ eklenerek karıştırılır![]() tepsiye kadayıfın yarısı alınır tepsinin tabanına yayılır üzerine kırılmış cevizler yayılır daha sonra kalan kadayıflar da yayılarak iyice bastırılır fırında üzeri kızarana kadar pişirilir diğer taraftan muhallebisi için süt,şeker, nişastapirinç unu, yumurta ve vanilya bir tencereye alınarak kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir kadayıflarüzeri kızarınca fırından alınır ilk sıcaklığı çıkınca şerbeti verilir ![]() daha sonra üzerine muhallebisi yayılır muhallebi soğuyuncakrem şanti,hindistan cevizi ve tarçınla süslenir her katı ayrı lezzetli bir tatlı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|