![]() |
Mazlumların Ve Sabırlıların Ölümü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mazlumların Ve Sabırlıların ÖlümüBu bab mazlumların ve sabırlıların ölümü beyanındadır: Bunların Ölümleri birdir, birini diyeyim, sairleri(diğer,başka,gayri)) dahi ona benzer ![]() Garip dahi iki türlüdür: Biri ırak iklimde kalıp yanında akrabası ve âşinâsı(tanıdık) bulunmaya ve biri mekânında amma fakirdir, kimse tenezzül edip yanına varmaz; bunlar dahi gariptir ve şehittir ![]() ![]() ![]() ![]() Kaçan bu kişiler ölüm yastığına başın koyalar, gökler kapısı açılır, yere ol kadar melâike iner ki hesabın Mevlâ bilir ![]() ![]() ![]() Nitekim Hak Taâlâ buyurur: "O senden, sen de O'ndan razı olarak Rabbine dön ![]() ![]() Bir şehit dahi budur ki, yüzün(ü) dergâh-ı izzete tutup diye ki: Ey benim Mabudum, ne ki ömrüm olsa bir nesneye ümit tutmadım ![]() ![]() ![]() ![]() Ol has melekler ol hülleler saralar, ol dem Hak'tan nida gele ki: "Cennet'e götürün cümleden’’ " ![]() ![]() Nitekim buyurur: "Şüphesiz Allah çok tevbe edenleri ve temizliğe çok dikkat edenleri sever" (Bakara 2/222) ve beni çok zikr eder idi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İmdi ol iki melekler ki insanın iki omuzunda dünyada hayır ve şerlerin(i) yazarlar, onlar diye ki: Ya Rabbi, bizi dünyada bu kuluna müekkel (vekil) eyledin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|