Ramazan Tatlısı Kabak Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ramazan Tatlısı Kabak TatlısıRamazan Tatlısı Kabak Tatlısı KABAK TATLISI ![]() ![]() *Kabak güzelce soyulup küp küp doğranır ve yıkanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *Yıkanan kabaklarımızı tenceremize dizeriz ve üzerine şekerini serip bir gece bekletiriz ![]() ![]() ![]() ![]() *Sabah kabaklar suyunu salmış oluyor ocağa alıp önce hızlı ateşte kaynadıktan sonrada kısık ateşte pişirmeye bırakırız ![]() ![]() ![]() ![]() *Kabaklarımız yumuşamaya başlayınca tencerenin kapağını açarız ve ağzı açık olarak pişmeye devam eder ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *Kabaklar suyunu iyice çekip şerbetimizin kıvamı yoğun bir hal alınca tatlımız pişmiştir ![]() ![]() ![]() *Soğumaya bırakıp soğuyunca bol cevizle servis yaparız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *Kabak ve şeker ölçüsü vermedim herkes kararını bilir Ama ben şekerini gayet bol koyarım o zaman işte o tatlının tadına doyamazsınız Aynen şeffaf jelibon şekerler gibi oluyor mmmmmmmmmmAFİYET OLSUN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|