![]() |
Kıymalı Gül Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıymalı Gül Böreği TarifiKıymalı Gül Böreği Tarifi Kıymalı Gül Böreği Tarifi börek tarifleri - kıymalı börek tarifi - gül böreği nasıl yapılır Kıymalı gül böreği malzemeleri 2 yemek kaşığı Kaymaklı yoğurt 2 kase Kaymaklı yoğurtun kaymağı 1 çay bardağı Süt 4 yufka İç malzeme için 500 gr dana kıyma 1 soğan Tuz karabiber Üzeri için 2 yumurtanın sarısı Susam Kırmızı toz biber Yarım kase kaymaklı yoğurt Tereyağı Kıymalı gül böreği hazırlanışı Bir tavada ince kıyılmış soğanı kavurun ![]() Kıymayı ekleyip soteleyin ![]() Tuz ve karabiber ile tatlandırın ![]() Yufkaları ikiye kesin ![]() Her bir parçanın üzerine kaymaklı yoğurtun kaymağı, yoğurt ve süt karışımından sürün ![]() Her yufkanın geniş kenarına kıymalı harçtan paylaştırın ve rulo şeklinde sarın ![]() Ruloyu kendi etrafında dolayıp açık kalan uç kısmını alt tarafa kıvırarak birleştirin ![]() Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ![]() Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin ![]() Fırından çıkarınca her böreğin üzerine birer kaşık yoğurt paylaştırın ![]() Kırmızıbiberi tereyağında kızdırıp yoğurdun üzerine gezdirin ![]() ![]() Kıymalı gül böreği artık hazır, afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|