Et Yemekleri - Ciğer Yahnisi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Yemekleri - Ciğer Yahnisi TarifiEt Yemekleri - Ciğer Yahnisi Tarifi Ciğer Yahnisi Tarifi Malzeme : 1 büyük kuzu ciğeri takımı, 3 yemek kaşığı yağ (tereyağ), 2 soğan, 2 demet taze soğan, 2 demet dereotu, 2 bardak su, 1 yemek kaşığı domates salçası, Tuz ![]() Yapılış :Ciğerleri yıkadıktan sonra gırtlak kısmını kesip atınız Takımı, karaciğer, yürek olarak parçalara ayırınız Kuşbaşı şeklinde doğrayınız Tencereye yağı, ay biçimi doğranmış soğanları koyunuz Soğanlar sararmadan 3-4 dakika kavu-runuz Sonra doğranmış ciğerleri, küçük küçük doğranmış taze soğanları tuzu da katınız 5-10 dakika daha, arada bir karıştırarak, pişirdikten sonra suyu, domates salçasını ko-yunuz Orta harlı ateşte 1-1,5 saat bırakınız![]() Ciğerler yumuşayıp pişince, kıyılmış dereotunu ko-yunuz Hepsini bir kere karıştırdıktan sonra tabağa alınız![]() Not : Tavuktan kalan but ve suyunu da istediğiniz yer-de kullanınız |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|