![]() |
Et Yemekleri - Ciğer Yahnisi Tarifi
Et Yemekleri - Ciğer Yahnisi Tarifi Ciğer Yahnisi Tarifi Malzeme : 1 büyük kuzu ciğeri takımı, 3 yemek kaşığı yağ (tereyağ), 2 soğan, 2 demet taze soğan, 2 demet dereotu, 2 bardak su, 1 yemek kaşığı domates salçası, Tuz. Yapılış. : Ciğerleri yıkadıktan sonra gırtlak kısmını kesip atınız. Takımı, karaciğer, yürek olarak parçalara ayırınız. Kuşbaşı şeklinde doğrayınız. Tencereye yağı, ay biçimi doğranmış soğanları koyunuz. Soğanlar sararmadan 3-4 dakika kavu-runuz. Sonra doğranmış ciğerleri, küçük küçük doğranmış taze soğanları tuzu da katınız. 5-10 dakika daha, arada bir karıştırarak, pişirdikten sonra suyu, domates salçasını ko-yunuz. Orta harlı ateşte 1-1,5 saat bırakınız. Ciğerler yumuşayıp pişince, kıyılmış dereotunu ko-yunuz. Hepsini bir kere karıştırdıktan sonra tabağa alınız. Not : Tavuktan kalan but ve suyunu da istediğiniz yer-de kullanınız |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.