![]() |
Kendine Güven Duygusu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kendine Güven Duygusu-Çocuğunuzu sevdiğinizi ve sizin için önemli olduğunu belirtmelisiniz ![]() -Çocuğunuza inanır ve güvenerek ondan iyi davranışlar beklerseniz, olumlu tepkiler alırsınız ![]() -Çocuğun size yardım etmek ya da kendi başına iş yapmak için gösterdiği ilk belirtileri gözden kaçırmamalı, bu girişimlerini desteklemelisiniz ![]() -Çocuğunuza başarabileceği kadar iş ve görev vermeli, fazlasını yüklememelisiniz ![]() ![]() -Çocuğunuzun daha büyük sorumluluklar yüklenmeye hazır olduğu zamanları bilmeli, sonra bu sorumlulukları yerine getirmesine fırsatlar hazırlamalısınız ![]() -Elde ettiği hatalı sonuçları eleştirmemelisiniz ![]() ![]() ![]() ![]() -Çocuğunuzun iyi yaptığı işleri görüp övmelisiniz ![]() ![]() ![]() -Çocuğunuz bıkkınlık belirtileri gösterdiği ya da işleri bazen baştan savma yapmaya başladığı zaman O' na başka iş vermelisiniz ![]() -Rüşvet vermek hatalıdır ![]() ![]() ![]() -Neyin doğru, neyin yanlış olduğunu kendisine buldurabilir; kendisinden ne beklediğinizi açıkça anlatabilirsiniz ![]() -Çocuğunuzun hatalarını büyütmeyin ![]() ![]() -Çocuğunuz devamlı aynı hatayı yapıyorsa, nedenini araştırıp, niçin böyle davrandığını anlamaya çalışmalısınız ![]() -Çocuğunuzun yaptığı yardımın bütün aileye yapılan bir yardım olduğunu anlatmalısınız ![]() -Çocuğunuzun işe karşı daima, anne babanın davranışlarını örnek alıp özdeştiklerini unutmamalısınız ![]() -Çocuğunuzun öğretmeni ile işbirliği yapmalısınız ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kendine Güven Duygusu |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kendine Güven Duygusuburdaki annelerin birçoğu iki dirhem bir çekirdek giyinip ( sanki birileri ona Bizımlasin deyip alkış tutacak ya) kırıta kırıta gelip çocuğu bırakıp ( artık çocuk sırada mı yoksa top peşinde helak mı oluyor belli değil) bilmem kimin velisiyle bitmek bilmeyen dedikodulara girişirler ![]() ![]() sonrada akşam üstü bakıyorsunuz o çok ilgili sayın anne getirmiş çocuğu tamam daha gerisi yok ![]() ![]() ![]() ![]() acaba güven duygusu böyle aşılanıyor da benim mi haberim yok ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|