Fıtı Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fıtı Çorbası![]() Malzemeler (6 Kişilik) * 2 kahve fincanı bulgur (yöresel adıyla fiti) * 8 su bardağı et suyu * l çorba kaşığı domates salçası * Tuz * l adet soğan (ince kıyılmış) * 2 adet yeşil biber (ince kıyılmış) * Toz kırmızı biber * l çorba kaşığı Sana * l çorba kaşığı un * l-2 dal maydano(ince kıyılmış) Fiti Çorbası tarifi 1 Bir tencerede Sana’yı eritin; soğanı ekleyip karıştırarak kavurun; yeşil biberi ilave edip öldürünceye kadar kavurun![]() 2 Sonra, unu katın, karıştırın Un pembeleşince, salçayı ve et suyunu ekleyip,kaynamaya bırakın![]() 3 Kaynayınca,fiti (bulgur) ilave edin, 15 dakika daha kaynatıp, tuzunu biberini koyun![]() 4 Ateşten aldıktan sonra,servis yapın Üzerine biraz maydanoz serpilebilir
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|