İspanaklı Yumurta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı YumurtaISPANAKLI YUMURTA Malzemeler ; 4-5 kişi için Ispanağı güzelçe yıkadıktan sonra, köklerinden keserek, üstünü kaplayacak suyla 20 dakika kadar haşlayınız Suyunu sıkıp, ince ince doğrayın![]() Bir tavaya, 3 kaşık yağ ve çentilmiş iki soğanı koyun Hafifçe pembeleşince ye kadar kavurup, salçayı ilave edin (isteğe bağlı) Salçayı 5 dakika kadar öldürün Ispanağı üzerine ilave edip, 15 dakika kadar daha kavurun Tuz, biber ve su ilave edip, 5 dakika kaynatın![]() Yumurtaların kırılacakları yeri bir kaşıkla açıp, yumurtaları kırın Tavanın kapağını kapatın Pişmeye bırakın Yumurtaların üzerlerini beyaz bir tabaka sarınca, fazla katı olmaması için hemen ocaktan alıp, servis yapınız![]() 5 adet Yumurta ½ Kg Ispanak 2 büyükçe Kuru Soğan 1 yemek kaşığı Salça (isteğe bağlı) 3 yemek kaşığı Yağ 1 su bardağı Su Tuz, Kırmızı Biber Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|