Beşamel Soslu Mantarlı Et Sote |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beşamel Soslu Mantarlı Et Soteet sote nasıl yapılır - mantarlık et sote - beşamel soslu sote - et sote tarifi - et sote yapılışı - fırında et sote MALZEMELER 4-5 adet orta boy patates 1 su bardağı haşlanmış bezelye 1 orta boy soğan 2 adet küp küp doğranmış domates 2 diş sarımsak 1 adet kırmızı biber 4-5 adet sivribiber 1/2 kilo mantar 1 yemek kaşığı soya sosu tuz 1/2 su bardağı kaşar rendesi karabiber pulbiber Beşamel sosu: 2 bardak süt 2 yemek kaşığı un 1/2 su bardağı yağ 1 yumurta YAPILIŞI Patatesler küp küp doğranıp karabiber serpilerek tavada pempeleşinceye kadar kızartılır ![]() Ayrı bir yerde soğan yağda kavrulur Sonra doğranmış biberler katılır Limonlu suda bekletilen enlemesine doğranmış mantarlarda ilave edilir![]() Biraz kavurduktan sonra domatesler, soya sosu ve baharatlar katılır Borcam tepsiye bu karışım aktarilir, patetesler, bezelyeler katılır![]() Beşamel sos için yağda un kavrulur Yavaşça süt katılır En son yumurta kırılır Borcamdaki karışımın üzerine dökülüp üzerine kaşar rendelenir 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirilir![]() alıntı |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|