ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Beşamel Soslu Mantarlı Et Sote (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194427)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:13 AM

Beşamel Soslu Mantarlı Et Sote
 
et sote nasıl yapılır - mantarlık et sote - beşamel soslu sote - et sote tarifi - et sote yapılışı - fırında et sote



MALZEMELER


4-5 adet orta boy patates

1 su bardağı haşlanmış bezelye

1 orta boy soğan

2 adet küp küp doğranmış domates

2 diş sarımsak

1 adet kırmızı biber

4-5 adet sivribiber

1/2 kilo mantar

1 yemek kaşığı soya sosu

tuz

1/2 su bardağı kaşar rendesi

karabiber

pulbiber

Beşamel sosu:


2 bardak süt

2 yemek kaşığı un

1/2 su bardağı yağ

1 yumurta


YAPILIŞI


Patatesler küp küp doğranıp karabiber serpilerek tavada pempeleşinceye kadar kızartılır.


Ayrı bir yerde soğan yağda kavrulur.Sonra doğranmış biberler katılır. Limonlu suda bekletilen enlemesine doğranmış mantarlarda ilave edilir.


Biraz kavurduktan sonra domatesler, soya sosu ve baharatlar katılır. Borcam tepsiye bu karışım aktarilir, patetesler, bezelyeler katılır.


Beşamel sos için yağda un kavrulur. Yavaşça süt katılır. En son yumurta kırılır. Borcamdaki karışımın üzerine dökülüp üzerine kaşar rendelenir. 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirilir.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.