![]() |
Piliç İslama |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Piliç İslamapiliçli börek - kurutulmuş yufkada piliç - piliç ıslama nasıl yapılırMalzemeler: 2 adet kurutulmuş yufka 1 yemek kaşığı salça 400 gr kuşbaşı piliç göğsü 1 adet sivribiber 1 adet soğan Bir tutam karabiber 100 gr ceviz içi 2 su bardağı su Bir tutam maydanoz 1 çay kaşığı pulbiber Bir yemek kaşığı tereyağı Tarifi: Piliç göğüsleri ortadan ikiye kesilip inceltilir ![]() Bir blenderda yoğurt, fesleğen, salça, domates, sarımsak, soğan ve zeytinyağı hepsi birarada çekilerek sos yapılıp piliçler içerisine yatırılır ![]() Daha sonra sostan çıkartılan piliçler teflon favada kızartılır ![]() Haşlanmış patatesler ufak şekilde doğrandıktan sonra bir blendera alınıp süt, margarin ve maydanoz iie beraber çekilir, daha sonra tuz ile tatlandırılır ![]() Servis tabağının ortasına patates püresi, üzerine piliç külbastı koyulup servis edilir ![]() Not: Patates püresi hazırlarken kullandığınız tuz kadar şeker de ilave ederseniz, püreniz daha iyi koyulaşır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|