Piliç İslama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piliç İslama



piliçli börek - kurutulmuş yufkada piliç - piliç ıslama nasıl yapılırMalzemeler:


2 adet kurutulmuş yufka

1 yemek kaşığı salça

400 gr kuşbaşı piliç göğsü

1 adet sivribiber

1 adet soğan

Bir tutam karabiber

100 gr ceviz içi

2 su bardağı su

Bir tutam maydanoz

1 çay kaşığı pulbiber

Bir yemek kaşığı tereyağı


Tarifi:


Piliç göğüsleri ortadan ikiye kesilip inceltilir

Bir blenderda yoğurt, fesleğen, salça, domates, sarımsak, soğan ve zeytinyağı hepsi birarada çekilerek sos yapılıp piliçler içerisine yatırılır

Daha sonra sostan çıkartılan piliçler teflon favada kızartılır

Haşlanmış patatesler ufak şekilde doğrandıktan sonra bir blendera alınıp süt, margarin ve maydanoz iie beraber çekilir, daha sonra tuz ile tatlandırılır

Servis tabağının ortasına patates püresi, üzerine piliç külbastı koyulup servis edilir


Not: Patates püresi hazırlarken kullandığınız tuz kadar şeker de ilave ederseniz, püreniz daha iyi koyulaşır


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.