![]() |
Piliç İslama
piliçli börek - kurutulmuş yufkada piliç - piliç ıslama nasıl yapılırMalzemeler:
2 adet kurutulmuş yufka 1 yemek kaşığı salça 400 gr kuşbaşı piliç göğsü 1 adet sivribiber 1 adet soğan Bir tutam karabiber 100 gr ceviz içi 2 su bardağı su Bir tutam maydanoz 1 çay kaşığı pulbiber Bir yemek kaşığı tereyağı Tarifi: Piliç göğüsleri ortadan ikiye kesilip inceltilir. Bir blenderda yoğurt, fesleğen, salça, domates, sarımsak, soğan ve zeytinyağı hepsi birarada çekilerek sos yapılıp piliçler içerisine yatırılır. Daha sonra sostan çıkartılan piliçler teflon favada kızartılır. Haşlanmış patatesler ufak şekilde doğrandıktan sonra bir blendera alınıp süt, margarin ve maydanoz iie beraber çekilir, daha sonra tuz ile tatlandırılır. Servis tabağının ortasına patates püresi, üzerine piliç külbastı koyulup servis edilir. Not: Patates püresi hazırlarken kullandığınız tuz kadar şeker de ilave ederseniz, püreniz daha iyi koyulaşır. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.