ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Piliç İslama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193185)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:07 PM

Piliç İslama
 
piliçli börek - kurutulmuş yufkada piliç - piliç ıslama nasıl yapılırMalzemeler:


2 adet kurutulmuş yufka

1 yemek kaşığı salça

400 gr kuşbaşı piliç göğsü

1 adet sivribiber

1 adet soğan

Bir tutam karabiber

100 gr ceviz içi

2 su bardağı su

Bir tutam maydanoz

1 çay kaşığı pulbiber

Bir yemek kaşığı tereyağı


Tarifi:


Piliç göğüsleri ortadan ikiye kesilip inceltilir.

Bir blenderda yoğurt, fesleğen, salça, domates, sarımsak, soğan ve zeytinyağı hepsi birarada çekilerek sos yapılıp piliçler içerisine yatırılır.

Daha sonra sostan çıkartılan piliçler teflon favada kızartılır.

Haşlanmış patatesler ufak şekilde doğrandıktan sonra bir blendera alınıp süt, margarin ve maydanoz iie beraber çekilir, daha sonra tuz ile tatlandırılır.

Servis tabağının ortasına patates püresi, üzerine piliç külbastı koyulup servis edilir.


Not: Patates püresi hazırlarken kullandığınız tuz kadar şeker de ilave ederseniz, püreniz daha iyi koyulaşır.


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.