Büryan Pilavi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Büryan PilaviMALZEMELER 1 kg kuzu eti kusbasi 3,5 su bardagi pirinc 4 corba kasigi margarin 1 demet taze nane 2 demet taze sogan tuz ve karabiber Hazirlanmasi Ikii saat önce pirinclerimizi ilik suya koyun,üzerine bir corba kasigi tuz ilave edip dinlenmeye birakin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kasik margarin ile etleri tencerede hafif sekilde pisirin etlerin üzerini gececek sekilde su ilave edip orta ateste pisirmeye birakin ![]() ![]() Etler pisince kevgirle baska bir yere alin Suyu dökmeyin!!![]() tuzlu sudaki pirinclerimizide tuzu ve unlari gidene kadar iyice yikayin ve iyice süzün ![]() Bir tencerede üc yemekkasigi margarini eritiip pirincleri icine katip karistirarak kavurun ![]() ![]() Bes on dakika sonra ince dogradigimiz tazesoganive naneyi icine katip karistirarak kavurun ![]() Bir süre birliktekavrulan karisima tencerede kalan et suyumuzu süzüp ilave ediyoruz yaklasik 5 bardak et suyunu pirince ilaveedip etleride üzerine dizin ![]() Önce cok sonra hafif atestepirincler suyunu cekene kadar pisirin Pirincler suyunu cekip sistigini gördügünüzde atesten alip demlenmeye bnirakin ![]() ![]() deneyenlere simdiden afiyet olsun ![]() ![]() ![]()
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|