![]() |
Vejetaryen İç Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vejetaryen İç PilavVejetaryen İç Pilav Tarifi - Vejetaryen İç Pilav Yapılışı Vejetaryen Türk Mutfağı Kültür ve Turizm Bakanlığı 1 bardak pirinç 1,5 bardak kaynar su 1 orta boy soğan, ince ince doğranmış 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı yenibahar 1/2 bardak çam fıstığı 1/2 bardak tereyağ veya sıvıyağ Tereyağını eriterek veya sıvı yağ kullanarak doğranmış soğanları ve çam fıstığını tencereye koyun ve fıstıklar kavrulana kadar karıştırın ![]() Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci de ekleyerek 5 dakika kadar karıştırmaya devam edin, sonra suyunu ekleyerek kapağını sıkıca kapatın ![]() Beş dakika sonra ateşi kısık duruma getirip 15 dakika daha pişirin ![]() Sonra ateşi kapatın ve servis yapmadan önce demlenmeye bırakın ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|