ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Vejetaryen İç Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187930)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:53 AM

Vejetaryen İç Pilav
 
Vejetaryen İç Pilav Tarifi - Vejetaryen İç Pilav Yapılışı
Vejetaryen Türk Mutfağı

Kültür ve Turizm Bakanlığı


1 bardak pirinç

1,5 bardak kaynar su

1 orta boy soğan, ince ince doğranmış

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı yenibahar

1/2 bardak çam fıstığı

1/2 bardak tereyağ veya sıvıyağ


Tereyağını eriterek veya sıvı yağ kullanarak doğranmış soğanları ve çam fıstığını tencereye koyun ve fıstıklar kavrulana kadar karıştırın.

Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci de ekleyerek 5 dakika kadar karıştırmaya devam edin, sonra suyunu ekleyerek kapağını sıkıca kapatın.

Beş dakika sonra ateşi kısık duruma getirip 15 dakika daha pişirin.

Sonra ateşi kapatın ve servis yapmadan önce demlenmeye bırakın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.