Lahana Roktikosu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lahana Roktikosu![]() Malzemeler : 3 Bağ kara lahana, 500 gr taze fasulye,1 su bardağına yakın mısır unu, Yeterince tereyağı, Bir fiske acı biber, Ufalanmış mısır ekmeği, Tuz, Lahana Roktikosu yemeğinin hazırlanışı: Öncelikle lahana ve fasulyeler(fasulyeleri küçük parçalar halinde doğrayıp haşlayalım) ayrı ayrı haşlayıp süzelim İyice yumuşamış olan lahanaları ezici yardımı ile ( karadenizliler bu alete kutali derler ) güzelce ezelim Lahananın kaynama suyundan bir miktar tencereye koyup, azar azar mısırunu ilave ederek 5-10 dakika pişirip içine diğer malzemeleri koyalım Kıvama gelince üzerine kızdrılmış biberli yağ gezdirip servis edelim |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|