Biftek Kızartma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biftek Kızartma



biftek nasıl pişirilir - kızarma bittek tarifi - biftek nasıl kızartılır - biftek nasıl marine edilir - marine biftekMalzemeler


500 gr biftek

Tuz


Marine için ;


2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çorba kaşığı yoğurt

1 çorba kaşığı sirke

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

1 çay kaşığı karabiber


Kızartmak için;


2 yemek kaşığı sıvı yağ

Etler suyunu çekince de 1 yemek kaşığı tereyağı


Hazırlanışı


Tüm malzemeler genişçe bir kapta etlerle birlikte karıştırılır, baharatlar isteğe göre azaltılabilir ya da çoğaltılabilir

O şekilde buzdolabında yaklaşık bir saat bekletilir


Teflon bir tavaya çok az sıvıyağ konarak etler ilave edilir Bir süre sonra etler suyunu salacaktır Suyunu çekene kadar pişirilir Daha sonra bir su bardağı sıcak su koyup o suyun da çekilmesi beklenir Tuzunu ve 1 yemek kaşığı da tereyağ koyarak etler kızatıncaya dek pişirilir Yanında pirinç pilavı ve patates kızartması ile servis yapabilirsiniz


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.