ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Biftek Kızartma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194247)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:43 AM

Biftek Kızartma
 
biftek nasıl pişirilir - kızarma bittek tarifi - biftek nasıl kızartılır - biftek nasıl marine edilir - marine biftekMalzemeler


500 gr biftek

Tuz


Marine için ;


2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çorba kaşığı yoğurt

1 çorba kaşığı sirke

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

1 çay kaşığı karabiber


Kızartmak için;


2 yemek kaşığı sıvı yağ

Etler suyunu çekince de 1 yemek kaşığı tereyağı


Hazırlanışı


Tüm malzemeler genişçe bir kapta etlerle birlikte karıştırılır, baharatlar isteğe göre azaltılabilir ya da çoğaltılabilir.

O şekilde buzdolabında yaklaşık bir saat bekletilir.


Teflon bir tavaya çok az sıvıyağ konarak etler ilave edilir. Bir süre sonra etler suyunu salacaktır. Suyunu çekene kadar pişirilir. Daha sonra bir su bardağı sıcak su koyup o suyun da çekilmesi beklenir. Tuzunu ve 1 yemek kaşığı da tereyağ koyarak etler kızatıncaya dek pişirilir. Yanında pirinç pilavı ve patates kızartması ile servis yapabilirsiniz.


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.