![]() |
Osmanlı Yoğurt Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Osmanlı Yoğurt TatlısıYoğurt Tatlısı Tarifi - Yoğurt Tatlısı Yapılışı - Osmanlı Yoğurt Tatlısı Yapılışı 450 gr ![]() ![]() 8 bütün yumurta İçinin harcı: 750 gr ![]() 150 gr ![]() 150 gr ![]() 50 gr ![]() 2 kahve kaşığı karbonat Şurubu: 1 kg ![]() 600 gr ![]() az limon tuzu 25 cm çapında bir tepsinin içini tamamen yağlayınız ![]() ![]() Yoğurdu bir sıcak suyun içine oturtup hafif hafif karıştırarak ılıtınız ![]() ![]() ![]() Sudan çıkardıktan sonra devamlı telle vurarak iyice köpürtünüz ![]() ![]() Sonra teli çıkarıp bir kevgirle dikkatlice karıştırarak evvelâ yoğurdu, sonra unla nişastayı ilâve edip fazla karıştırmadan iyice yedirip tepsiye boşaltarak fırına sürüp; pişiriniz ![]() Fırından çıkar çıkmaz üzerine müsavi şekilde 1/2 bardak kaynar su serpip üzerini kapatarak 3-4 dakika bekletiniz ![]() Sonra şurubunu döküp yarım saat sonra arzu ettiğiniz gibi dilim dilim kesip servis ediniz ![]() Necip Usta |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|