ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Osmanlı Yoğurt Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=184293)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 10:09 PM

Osmanlı Yoğurt Tatlısı
 
Yoğurt Tatlısı Tarifi - Yoğurt Tatlısı Yapılışı - Osmanlı Yoğurt Tatlısı Yapılışı

450 gr. net akşamdan bir beze veya tülbente koyulup bir yere asılarak süzdürülmüş yoğurt.

8 bütün yumurta

İçinin harcı:

750 gr. irmik

150 gr. toz şeker

150 gr. un

50 gr. nişasta

2 kahve kaşığı karbonat

Şurubu:

1 kg. şeker

600 gr. su

az limon tuzu


25 cm çapında bir tepsinin içini tamamen yağlayınız. Şurup malzemesini beraberce 2 dakika kaynatarak soğumaya bırakınız.

Yoğurdu bir sıcak suyun içine oturtup hafif hafif karıştırarak ılıtınız. İrmiği ilâve edip karıştırarak yediriniz. Yumurtaya 150 gram şekeri ilâve ederek yumurta vurma kabında yumurta vurma teli ile bir sıcak suyun içinde hafif karıştırarak ıslatınız.

Sudan çıkardıktan sonra devamlı telle vurarak iyice köpürtünüz. Öyle ki teli havaya kaldırdığınızda telden düşen yumurtalar tenceredeki yumurtanın üzerinde kurdela gibi dağılmadan kalsın.

Sonra teli çıkarıp bir kevgirle dikkatlice karıştırarak evvelâ yoğurdu, sonra unla nişastayı ilâve edip fazla karıştırmadan iyice yedirip tepsiye boşaltarak fırına sürüp; pişiriniz.

Fırından çıkar çıkmaz üzerine müsavi şekilde 1/2 bardak kaynar su serpip üzerini kapatarak 3-4 dakika bekletiniz.

Sonra şurubunu döküp yarım saat sonra arzu ettiğiniz gibi dilim dilim kesip servis ediniz.


Necip Usta


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.