Turşu Yapmanın Püf Noktaları 2 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Turşu Yapmanın Püf Noktaları 2turşu yapımı - turşu yapmanın incelikleri - turşu yaparken nelere dikkat etmeli - turşu nasıl yapılırTurşu için kullanacağınız sebzeler körpe ve taze olmalıdır ![]() · Çok iyi yıkanmalı ve kurutulmalıdır ![]() · Turşu suyu için kimyasal ve yapay ürünler (sirke ruhu, limon tuzu vs) kullanılmamalıdır ![]() · Turşu suyu, bir ölçü sirkeye ( üzüm sirkesi, limon sirkesi veya elma sirkesi olabilir) üç ölçü su hesabı ile hazırlanmalıdır ![]() · Turşu suyu için binde/yirmibeş (bir litre sıvı için yaklaşık bir çorba kaşığı) rafine olmayan kaya tuzu kullanılmalıdır ![]() · Bir litrelik turşu suyu için dört diş sarımsak hesap edilmelidir ![]() · Sirke-su-tuz ve sarımsak karışımı hazırlanarak yaklaşık on dakika kadar kaynatılıp soğuduktan sonra kullanılmalıdır ![]() · Turşuyu koyacağınız kaplar mümkünse cam olmalı, kapakları yeni ve çok iyi yıkanmalıdır ![]() · Malzemeler kavanozlara doldurulduktan sonra soğumuş turşu suyu ilave edilmeli ve kapakla arasında en az bir buçuk cm boşluk bırakılmalıdır ![]() · Turşu suyu mutlaka malzemelerin üstünü örtmelidir (mümkünse üzerine çok temiz bir ağırlık koyabilirsiniz)· Kavanozun kapağı hava almayacak şekilde sıkıca kapatılmalıdır ![]() · Turşular genelde, sebzesine ve bulunduğu ortamın ısısına göre on beş gün ile bir ay arasında bir sürede olurlar ![]() · Turşuyu kullanmaya başladıktan sonra kalanını serin ve karanlık bir ortamda saklayınız Kavanozunuzun boyutuna göre buzdolabında da tutabilirsiniz![]() · Turşunuzun içine kesinlikle el sokmayınız Maşa veya delikli kepçe yardımıyla çıkarınız![]() · not: artan turşu suyunu kapalı bir şişede istediğiniz kadar saklayıp ihtiyacınız olduğunda kullanabilirsiniz ![]() alıntı Turşu Yapmanın Püf Noktaları |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|