Hamursuz

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamursuz



yöresel yemekler - kütahya yemekleri - kahvaltılık tarifler



MALZEMELER:


2 yumurta

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvıyağ

1 su bardağı yoğurt

2 çay kaşığı soda

1/4 yaş maya

Aldığı kadar un (5-5,5 bardak)

ÇEMENİ İÇİN:

2 kaşık biber salçası

1 kaşık domates salçası

1/2 kaşık kahvaltılık margarin

1/2 fincan sıvıyağ

1/2 çay bardağı dövülmüş ceviz içi

Pulbiber, nane, kekik,

karabiber, kimyon, tuz


YAPILIŞI:


Mayayı ılık suda eritin Unu yoğuracağınız kaba alın ortasını açın maya ile birlikte diğer malzemeleri ilave edin Yoğurmaya başlayın, ihtiyaç duyduğunuz oranda un ekleyebilirsiniz Poğaça hamuru yumuşaklığında olsun hamurunuz Hamuru elde ettikten sonra küçük boy yuvarlak tepsiyi sıvıyağ ile yağlayın ve hamuru elinizle tepsiye yayın Çatalı düzenli olarak hamurun her yerine batırın 200C fırında 15-20 dk kadar üzeri kızarana kadar pişirin Çıkınca bir beze sararak hamursuzun ılımasını bekleyin Ters çevirip önce ortadan ikiye, sonrada dilimler şeklinde kesin

Çemeni hazırlamak içinse; çemenin tüm malzemelerini kaşıkla karıştırıp birbirine yedirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.