Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, mercimek, mutfağından, osmanlı

Osmanlı Mutfağından Mercimek Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı Mutfağından Mercimek Çorbası



Osmanlı Mutfağından Mercimek Çorbası - Osmanlı Usulü Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır - Mercimek Çorbası Malzemeleri



Mercimeği yıkadıktan sonra bir gece suda bekletip haşlanır Yeteri kadar soğan yağ ile kavurulur Mercimeği kavrulmuş soğan ilebir tencereye koyup su -veya istenirse et suyu- ile pişinceye kadar kaynatılır sonra tuz ilave edilir

Terbiyesi:

Su ile veya yağsız et suyu ile un bir miktar bulamaç yapılır ve çorbaya karıştırılarak yedirilir Un kokusu gidinceye kadar pişirilir


Pişer pişmez bir yumurta limon ile çalkalandıktan sonra hafif ateşte azar azar çorbaya dökerek aralıksız karıştırılır, yumurta kokusu kaybolunca indirilir ve kâseye koyarken ayrıca yağ yakılarak üzerine gezdirilir


Fazilet Takvimi


Afiyet Olsun


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.